Príprava: 35 minút; Množstvo: 4 porcie

Potrebujeme:

  • 2 kg bravčového bôčika s kožou
  • 6 jabĺk
  • 6 kúskov celej škorice
  • 2 – 3 hlávky cesnaku
  • malá viazanička tymianu
  • soľ

Glazúra:

  • 340 g ríbezľového džemu
  • 200 ml ružového vína
  • 100 ml hydinového vývaru

Postup

1. Do kože na bôčiku urobíme dlhé zárezy v  1/2-centimetrových odstupoch. Mäso osolíme a vložíme do pekáča kožou nadol. Pečieme pri teplote 160 °C približne 2 hodiny. Počas pečenia polievame výpekom.

2. Z jabĺk vykrojíme jadrovníky a dovnútra vložíme kúsky celej škorice. V rúre zvýšime teplotu na 200 °C. Bôčik otočíme kožou nahor, pridáme jablká, strúčiky neošúpaného cesnaku a tymian. Dopekáme ešte približne 20 minút, kým koža nie je chrumkavá a zlatistá.

3. Na glazúru zmiešame v hrnci džem, víno a vývar. Za stáleho miešania zohrejeme, aby sa džem rozpustil. Zmes privedieme do varu, znížime teplotu a na miernom ohni necháme redukovať ešte asi 15 minút.

4. Mäso podávame preliate glazúrou, najlepšie s pečenými zemiakmi.

Pečený bôčik s jablkami
Pečený bôčik s jablkami
Zdroj: Dušan Křístek
Život v autobuse.

Mladí manželia žijú v autobuse. Viete si predstaviť takéto bývanie?

Populárne články
Obrazy apokalypsy: V prešovskom paneláku to vyzerá ako po bombardovaní, byty sú zničené na nepoznanie, dom budú musieť zbúrať.

Podobnosť, z ktorej mrazí. Prešov zažil už druhý výbuch plynu s tragickými následkami

Táňa si zahrala jednu z hlavných postáv v romantickej vianočnej komédii Šťastný nový rok. Nakrúcanie pre ňu bolo rozprávkové najmä po vyčerpávajúcej práci na seriáli Bez vedomia z produkcie HBO.

Dojímavé vyznanie: Herečka Táňa Pauhofová o tom, čo miluje cez Vianoce

Martina sa odmietla zmieriť s tým, že na pracovnom trhu nie sú žiadaní skúsení ľudia.

Po štyridsiatke bez práce? Martina sa odmieta zmieriť s tým, že skúsení ľudia nie sú žiadaní

Phil Collins s bývalou manželkou Orianne.

Útrapy Phila Collinsa: Dlhý chorobopis a nadmerné pitie alkoholu

Ilustračné foto.Sponzorované

5 tipov ako sa vyhnúť predvianočnému stresu

Pepek námorník

Mal Pepek námorník veľké svaly vďaka špenátu?

Zobraziť viac
Diskusia