Kvasená kapusta je malý poklad, ktorý si každý môže pripraviť doma. Alebo si ju môžete kúpiť hotovú na trhu či v obchode, v širokej ponuke nájdete aj tú bez konzervantov. Najmä pri súčasných cenách zeleniny z dovozu ide o lacnú, chutnú a dostupnú možnosť, ako si obohatiť stravovanie a súčasne dodať telu množstvo pozitívnych látok.

Zdroj: Shutterstock

Znižuje riziko rakoviny

Kyslá kapusta nie je len o tom, že v sebe nesie pozitívne vplyvy samotnej kapusty, ale prejavia sa v nej aj účinky fermentácie. To v praxi znamená, že do čriev sa vám dostane omnoho vyššie množstvo laktobacilov, ako z jogurtu, alebo probiotík. Preto si vylepšíte kondíciu čreva a bránite tým rozvoju rakoviny hrubého čreva, pečene pľúc aj prsníka.  

Pokračovanie na ďalšej strane...

Diskusia