Výnimočný je už svojím tvarom a farbou. Veľkou výhodou je jeho „balenie“ - nemusíme ho doma nijako pripravovať ani umývať. Jednoducho ho šupneme do tašky, a keď máme chuť, môžeme sa zahryznúť bez toho, aby sme sa zašpinili. Banán nám dodá energiu aj zdvihne náladu. A to zďaleka nie sú všetky jeho plusy!

Podobne ako v prípade avokáda, nezrelé banány by sa mali držať pri izbovej teplote. V chladničke banány rýchlejšie hnednú a strácajú chuť a mení sa aj ich konzistencia. Teplota pod 12 stupňov im nevyhovuje. Takisto je to aj pri ananásoch, papáji a mangu.
Zdroj: Shutterstock

Je to štvrtá najkonzumovanejšia potravina sveta a v mnohých krajinách sa drží na prvej priečke v spotrebe ovocia.

Pokračovanie na ďalšej strane...

Diskusia