Kamil, kuchár
Pochádza z Čadce, má hotelovú školu. Kamil Bielik je na lodi druhý najdôležitejší muž v kuchyni. Predtým pracoval na súši hlavne ako barman, čašník a chvíľu aj ako kuchár. Má za sebou niekoľko sezón v Holandsku a na Cypre. „Už to bude pätnásť rokov, odkedy som začínal na Cypre v kuchyni.“ Na lodi je veľa roboty. „Neutečiem. Keď už som tu, potiahnem do konca. Musím sa do toho dostať. Spočiatku som robil od nevidím do nevidím. Teraz je to už lepšie a bude to ešte lepšie. Naučím sa postupy a pôjde to,“ hovorí odhodlane.
V Holandsku mal viac času na seba. „Ale bolo to aj za menej peňazí. Na zmluvy robím celý svoj doterajší život, od devätnástich rokov.“ Lodná kuchyňa je podľa Kamila úplné iná než tá, ktorú zažil na Cypre. „Tam sme robili rýchle steaky a pasty na objednávky. Tu to musí vyzerať na tanieri ako v dobrom hoteli.“
Pokračovanie na ďalšej strane...