Recepty

Vynikajúce CMAROVÉ KURA so syrom na bielom víne

redakcia
redakcia
4.3. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

Vynikajúce CMAROVÉ KURA so syrom na bielom víne

redakcia
redakcia
4.3. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Zemiaky a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Kurča umyjeme a prerežeme na polovice. Plech na pečenie vymastíme maslom. Na dno po­ukladáme nakrájané zemiaky a cibuľu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na zemiaky uložíme osolené a okorenené polovice kuraťa a potrieme ich prelisovaným cesnakom a maslom. Rúru predhrejeme na 200 °C a kura krátko zapečieme.
  3. Podlejeme vínom a vývarom. Pečieme približne 60 minút. Pred dopečením podlejeme cmarom a posypeme postrúhaným syrom zmiešaným s petržlenovou vňaťou.

Najnovšiu knihu RECEPTY ZO ŽIVOTA nájdete  v každom dobrom kníhkupectve.

Diskusia