Recepty

Višňové mafiny

11.2. 2018 0:55
Diskusia ()
Višňové mafiny
Višňové mafiny
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Višňové mafiny

11.2. 2018 0:55
Diskusia ()
Višňové mafiny
Višňové mafiny
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 35 minút; Množstvo: 10 porcií

POTREBUJEME:

250 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 20 g škrobovej múčky, 2 vajcia, 2 lyžice čokolády nalámanej na menšie kúsky, 350 g kompótových alebo mrazených višní, 150 g tuku, 150 g kryštálového cukru, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 100 ml mlieka, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Múku v mise zmiešame so škrobovou múčkou a s práškom do pečiva.

2. Višne zlejeme, necháme odkvapkať a vykôstkujeme. Rozpustený tuk vymiešame s cukrom, mliekom, vajcami a so strúhanou čokoládou. Pridáme višne a zmes premiešame. Višňovú masu opatrne pridáme do múčnej zmesi a jemne premiešame tak, aby sa suché a mokré zložky spojili. Nemiešame dlho, inak by mafiny boli po upečení tvrdé.

3. Cesto rozdelíme do košíčkov, preložíme do plechu na mafiny a pečieme približne 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút


Poslať emailom
Diskusia ()
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac
Diskusia