Recepty

Veľkonočný bochník

11.4. 2019 2:00
Veľkonočný bochník
Veľkonočný bochník
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Veľkonočný bochník

11.4. 2019 2:00
Veľkonočný bochník
Veľkonočný bochník
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 30 minút; Množstvo: 6 porcií

POTREBUJEME:

500 g polohrubej múky, 150 g masla, štipka soli, citrónová kôra, 280 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 30 g droždia, 100 ml mlieka, 1 lyžička kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 3 žĺtky, 2 bielky, 2 vajcia, 100 g hrozienok, 70 g mandlí

POSTUP:

1. Múku premiešame so štipkou soli, pridáme zmäknuté maslo, citrónovú kôru, práškový a vanilínový cukor. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, vylejeme ho do múky.

2. Pridáme v smotane rozšľahané žĺtky a vajcia. Všetko premiešame. Nakoniec vmiesime hrozienka a posekané mandle. Cesto necháme vykysnúť.

3. Cesto upravíme do bochníka, preložíme na vymastený plech a necháme ešte 30 minút kysnúť. Pred pečením ho narežeme, natrieme rozšľahanými bielkami, posypeme mandľami a upečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 45 minút

Poslať emailom
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac