POSTUP:
- V mise zmiešame múku, zmäknutý tuk, cukor, prášok do pečiva, smotanu, vanilínový cukor, vajcia. Vypracujeme vláčne cesto. Asi 1/4 cesta odložíme do chladničky. Zvyšné cesto rozvaľkáme a vyložíme ním plech vystlaný papierom na pečenie.
- Višňový kompót zlejeme, šťavu zachytíme a višne vykôstkujeme. Pokladieme ich na cesto v plechu. Šťavu z kompótu zmiešame s džemom a so Zlatým klasom. Zmes za stáleho miešania uvaríme na hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém nanesieme na višne.
- Odložený zvyšok cesta zmiešame s orechmi a nastrúhame navrch koláča. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25 minút. Hotový koláč vyberieme, necháme vychladnúť a pocukrujeme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 25 minút
Recept od Oľgy Kovácsovej z Nových Zámkov