Recepty

S týmito ČOKOLÁDOVO-ORIEŠKOVOVÝMI SUŠIENKAMI aj káva chutí lepšie!

redakcia
redakcia
30.9. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

S týmito ČOKOLÁDOVO-ORIEŠKOVOVÝMI SUŠIENKAMI aj káva chutí lepšie!

redakcia
redakcia
30.9. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1.  V miske zmiešame múku, vločky, prášok do pečiva, pomarančovú kôru, soľ a škoricu. V druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a vymiešame. Primiešame mlieko a vanilkový extrakt. K tekutým ingredienciám primiešame suché suroviny.
  2. Čokoládu nalámeme na malé kúsky, umyté brusnice nakrájame na kúsočky. Jablko ošúpeme a nakrájame nadrobno, lieskovce nasekáme na kúsky. Všetko pridáme k pripravenej zmesi a premiešame.
  3. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a lyžicou kladieme kopčeky cesta. Na každý plech dáme maximálne 9 kopčekov, aby sa nám koláčiky nespojili. Pečieme zhruba 15 minút vo vyhriatej rúre. Po upečení ich necháme 5 minút chladnúť na plechu, potom ich presunieme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 15 minút

Diskusia