Malé mazance majú na sebe symbol ukrižovania, a ako názov naznačuje, najlepšie sú hot, teda horúce.
POTREBUJEME:
- 450 g polohrubej múky
- 65 g krupicového cukru
- 55 g zmäknutého masla
- 1 lyžička soli
- 8 g sušeného droždia
- po dvoch tretinách lyžičky mletého nového korenia, mletej škorice a mletého muškátového orieška
- po jednej tretine lyžičky mletého klinčeka, mletého koriandra a mletého zázvoru
- 1 ľahko rozmiešané vajce
- 180 ml vlažného mlieka
- 120 g sušeného ovocia
- 45 g polohrubej múky
- pol lyžičky múčkového cukru
- 1 až 3 lyžice vody
GLAZÚRA:
- 2 lyžice krupicového cukru
- 1 lyžica vody
KRÉM:
- 600 ml smotany
- 375 ml mlieka
- 8 ľahko rozšľahaných vajec
- 220 g múčkového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 50 gramov zmäknutého masla
- 3 lyžičky škoricového cukru
Postup receptu nájdete na ďalšej strane...