Recepty

Na tomto si dobre pochutíte a aj nasýti: KURACIA ROLÁDA

redakcia
redakcia
27.4. 2022 4:00
Diskusia ()
Recepty

Na tomto si dobre pochutíte a aj nasýti: KURACIA ROLÁDA

redakcia
redakcia
27.4. 2022 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Kura umyjeme, osušíme a ostrým nožom rozrežeme na prsiach. Čepeľou oddelíme prsia od hrudného koša. Kožu na krídlach a stehnách narežeme jedným rezom a mäso pri kostiach oddelíme. Všetko mäso by malo ostať prichytené k jednému kusu kože. Mäso potom prekryjeme fóliou a zľahka naklepeme.
  2. Rožky nakrájame na kocky a necháme mierne oschnúť. Nakrájanú cibuľu prudko opečieme na rozohriatom masle, odstavíme a primiešame prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Zmes primiešame k rožkom spolu s vajcami, soľou a korením.
  3. Plnku rovnomerne nanesieme na kuracie mäso a opatrne zvinieme. Zvonka mäso zaistíme kuchynskou niťou. Roládu preložíme do pekáča, mierne podlejeme vodou a zvrchu osolíme. Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Po 30 minútach odokryjeme a dopečieme. Počas pečenia podlievame výpekom. Upečenú roládu vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime niť a nakrájame na plátky. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3-4

Recept od Oľgy Kovácsovej z Nových Zámkov

Diskusia