Recepty

Tejto pochúťke neodoláte: ŠKORICOVÉ HNIEZDA s polevou

redakcia
redakcia
22.6. 2022 4:00
Diskusia ()
Recepty

Tejto pochúťke neodoláte: ŠKORICOVÉ HNIEZDA s polevou

redakcia
redakcia
22.6. 2022 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Vo väčšej mise zmiešame vlažné mlieko, múku, cukor, vajcia, maslo a droždie. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, zakryjeme a na teplom mieste necháme 45 minút kysnúť. Po vykysnutí cesto ešte raz premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľký obdĺžnik.
  2. Cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme cukrom a škoricou. Zo širšej strany cesto zrolujeme a nakrájame na slimáky s hrúbkou 4 až 5 cm. Slimáky poukladáme rezom nahor na vymastený plech v dostatočných rozostupoch. Plech zakryjeme a slimáky necháme ešte 30 minút kysnúť. Potom ich dáme na 15 až 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. V miske vyšľaháme syr, cukor, maslo a esenciu na hladký krém. Vychladnuté slimáky podľa chuti ozdobíme krémom a podávame.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Recept od Zdenky Pšenkovej z Partizánskeho

Diskusia