MNOŽSTVO: 8 porcií. PRÍPRAVA: 80 minút.
KORPUS:
- 4 vajcia
- 250 g trstinový alebo práškový cukor
- 70-80 g kokosový alebo slnečnicový olej (prípadne roztopené maslo)
- 1 lyžica vlažnej vody
- 1 lyžica kakaa
- 1 balík prášku do pečiva
- 250 g polohrubej múky (alebo možno 100 g múky nahradiť pomletými orechmi)
- 3 lyžice vlašských alebo iných orechov nasekaných na kúsky
- štipka soli
JAHODOVÁ PLNKA:
- 400 g jahôd
- 250 g smotanového pribináčika
- 200 g kyslej smotany
- 3-6 lyžíc vanilkového cukru (podľa kyslosti jahôd)
- 6 plátkov (10 g) želatíny
GAŠTANOVÁ ŠĽAHAČKA:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- 250 g gaštanové pyré
OKREM TOHO:
- džem na potretie a rum na pokvapkanie korpusu
- 100 g jahody a nasekané oriešky na ozdobu
Postup receptu nájdete na ďalšej strane...