Recepty

Stojí za tú námahu: JAHODOVO-GAŠTANOVÁ TORTA poteší každého maškrtníka

redakcia
redakcia
17.8. 2022 4:00
Diskusia ()
Jahodovo-gaštanová torta
Jahodovo-gaštanová torta
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Stojí za tú námahu: JAHODOVO-GAŠTANOVÁ TORTA poteší každého maškrtníka

redakcia
redakcia
17.8. 2022 4:00
Diskusia ()
Jahodovo-gaštanová torta
Jahodovo-gaštanová torta
Zdroj: Dušan Křístek

MNOŽSTVO: 8 porcií. PRÍPRAVA: 80 minút.

KORPUS:

  • 4 vajcia
  • 250 g trstinový alebo práškový cukor
  • 70-80 g kokosový alebo slnečnicový olej (prípadne roztopené maslo)
  • 1 lyžica vlažnej vody
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 250 g polohrubej múky (alebo možno 100 g múky nahradiť pomletými orechmi)
  • 3 lyžice vlašských alebo iných orechov nasekaných na kúsky
  • štipka soli

JAHODOVÁ PLNKA:

  • 400 g jahôd
  • 250 g smotanového pribináčika
  • 200 g kyslej smotany
  • 3-6 lyžíc vanilkového cukru (podľa kyslosti jahôd)
  • 6 plátkov (10 g) želatíny

GAŠTANOVÁ ŠĽAHAČKA:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 250 g gaštanové pyré

OKREM TOHO:

  • džem na potretie a rum na pokvapkanie korpusu
  • 100 g jahody a nasekané oriešky na ozdobu

Postup receptu nájdete na ďalšej strane...

Diskusia