Recepty

Slovenské pečienkové rizoto

2.7. 2019 2:00
Slovenské pečienkové rizoto
Slovenské pečienkové rizoto
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Slovenské pečienkové rizoto

2.7. 2019 2:00
Slovenské pečienkové rizoto
Slovenské pečienkové rizoto
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 20 minút; Množstvo: 2 porcie

POTREBUJEME:

300 g kuracej pečienky, olivový olej, 1 cibuľa, 200 g mrazenej zeleniny, 200 g čerstvých húb (hliva alebo šampiňóny), soľ, petržlenová vňať, 300 ml cestovinovej ryže, 1 lyžica kečupu, mleté čierne korenie, strúhaný tvrdý syr na posypanie

POSTUP:

1. Umyté a osušené pečienky nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame, huby očistíme a nakrájame.

2. Pečienky prudko opečieme na rozpálenom oleji, krátko podusíme a odstavíme. Na druhej panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme cibuľu, huby, soľ a mrazenú zeleninu. Dusíme, až vyvaríme všetku tekutinu. Do zeleninového základu pridáme pečienku, kečup a cestovinu. Zalejeme 500 ml vriacej vody a na miernom ohni povaríme 10 minút.

3. Hotové rizoto premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Na tanieri posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.

Poslať emailom
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac