Recepty

Skutočná maškrta: ZAPEKANÉ PIŠKÓTY s broskyňou a likérom curaçao

redakcia
redakcia
11.3. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

Skutočná maškrta: ZAPEKANÉ PIŠKÓTY s broskyňou a likérom curaçao

redakcia
redakcia
11.3. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Z mlieka, vanilínového cukru, polovice kryštálového cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Vajcia rozdelíme, žĺtky zapracujeme do vlažného pudingu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s citrónovou kôrou a nasekanými mandľami ho opatrne zapracujeme do pudingového krému.
  2. Piškóty rozdelíme do misiek vhodných na zapekanie. Na ne rozdelíme nalámanú čokoládu, pokvapkáme likérom a zakryjeme broskyňou.
  3. Do misiek rozdelíme pudingový krém a nakoniec posypeme zvyšným cukrom. Zapekáme v rozohriatej rúre, kým cukor navrchu neskaramelizuje.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Najnovšiu knihu RECEPTY ZO ŽIVOTA nájdete  v každom dobrom kníhkupectve.

Diskusia