Recepty

Zemiakovo-čerešňové rezy

21.1. 2019 1:00
Diskusia ()
Zemiakovo-čerešňové rezy
Zemiakovo-čerešňové rezy
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Zemiakovo-čerešňové rezy

21.1. 2019 1:00
Diskusia ()
Zemiakovo-čerešňové rezy
Zemiakovo-čerešňové rezy
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 30 minút; Množstvo: asi 15 porcií

POTREBUJEME:

4 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček uvarených a postrúhaných zemiakov, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 hrnčeka mletých orechov, 3-4 lyžice hrubej múky, 1-2 lyžice oleja, 1 pohár zaváraných čerešní, štipka soli, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. V mise vyšľaháme vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom. Do zmesi zapracujeme vychladnuté postrúhané zemiaky, mleté orechy, múku a olej. Podľa chuti a potreby pridáme štipku soli. Všetky suroviny dôkladne spracujeme a vymiesime hladké, kompaktné cesto.

2. Cesto preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch poukladáme odkvapkané čerešne. Plech preložíme do vyhriatej rúry a pomaly upečieme.

3. Po upečení necháme vychladnúť v plechu, nakrájame na rezy a pred podávaním posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 40 minút

Poslať emailom
Diskusia ()
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac
Diskusia