Recepty

Plnené paradajky

1.11. 2018 1:00
Diskusia ()
Plené paradajky
Plené paradajky
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Plnené paradajky

1.11. 2018 1:00
Diskusia ()
Plené paradajky
Plené paradajky
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 25 minút; Množstvo: 4 porcie

POTREBUJEME:

8 veľkých pevných paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 cuketa, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, 450 g mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžička čerstvého nasekaného tymianu, 2 stonky ligurčeka, 2 vajcia

POSTUP:

1. Paradajky umyjeme, osušíme a každej odrežeme vrch. Lyžicou paradajky vydlabeme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky.

2. Na panvici ohrejeme olej, na ktorom opečieme cibuľu, cesnak a cuketu. Osolíme a okoreníme. Opečenú zmes odstavíme, necháme vychladnúť a zmiešame v mise s mletým mäsom. Pridáme tymian a nasekaný ligurček. Nakoniec do zmesi zapracujeme vajcia a naplníme ňou vydlabané paradajky.

3. Naplnené paradajky poukladáme do zapekacej misy a pozakrývame vrchnými časťami. Pečieme približne 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Po upečení paradajky opatrne lyžicou rozdelíme na taniere a ešte teplé podávame.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

Poslať emailom
Diskusia ()
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac
Diskusia