Recepty

Čokoládový dezert

3.8. 2018 2:00
Diskusia ()
Čokoladový dezert
Čokoladový dezert
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Čokoládový dezert

3.8. 2018 2:00
Diskusia ()
Čokoladový dezert
Čokoladový dezert
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 30 minút; Množstvo: 6 porcií

POTREBUJEME:

150 g hladkej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 60 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 60 g pekanových orechov, 60 g rozpusteného masla, 150 ml mlieka, 1 lyžička vanilkovej esencie

Krém: 150 g jemného hnedého cukru, 2 lyžice kakaa, 200 ml vriacej vody, vanilková zmrzlina na ozdobenie

POSTUP:

1. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, kakao a nasekané orechy. Pridáme maslo, mlieko, niekoľko kvapiek esencie a vymiesime tuhšie cesto.

2. Dno a boky formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie, aby krém nevytiekol. Cesto dáme do pripravenej formy.

3. Hnedý cukor zmiešame s kakaom a vodou. Zmes nalejeme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia sa cesto nadvihne a na dne sa usadí čokoládový fondánový krém. Podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 50 až 60 minút

Poslať emailom
Diskusia ()
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac
Diskusia