Recepty

Plnená PAPRIKA S KRÚPAMI na výbornej paradajkovej omáčke

redakcia
redakcia
3.7. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

Plnená PAPRIKA S KRÚPAMI na výbornej paradajkovej omáčke

redakcia
redakcia
3.7. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Krúpy varíme vo vode 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a znova varíme. Opakujeme trikrát, aby krúpy stratili pachuť.
  2. Papriku očistíme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Pridáme mäso, vajce, uvarené krúpy, nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a poriadne premiešame. Papriky naplníme mäsovou zmesou a pečieme na oleji v rúre pri teplote 160 °C asi 25 minút.
  3. Medzitým pripravíme omáčku tak, že paradajky ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, preložíme do studenej, olúpeme a nakrájame. Cibuľu nasekáme nadrobno, opečieme dozlatista, pridáme pretlak, paradajky, soľ, korenie, podlejeme vodou a varíme. Počas varenia prilievame vodu dovtedy, kým sa paradajky nerozvaria. Potom prebytočnú šťavu odparíme, pridáme citrónovú šťavu, trochu cukru a soli podľa chuti.
  4. Upečené papriky podlejeme omáčkou a podávame so zemiakmi alebo s knedľou.

Najnovšiu knihu Recepty zo života nájdete v každom dobrom kníhkupectve.

Diskusia