Recepty

Piškótové rezy s fazuľou

28.6. 2019 2:00
Piškótové rezy s fazuľou
Piškótové rezy s fazuľou
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Piškótové rezy s fazuľou

28.6. 2019 2:00
Piškótové rezy s fazuľou
Piškótové rezy s fazuľou
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 45 minú, Množstvo: Pre celú rodinu

POTREBUJEME:

8 vajec, 370 g práškového cukru, 250 g bielej fazule, 100 g mletých vlašských orechov, 100 g strúhanky, 1 balíček prášku do pečiva, 50 ml rumu, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie plechu

Plnka: 300 ml mlieka, 100 g hrubej múky, 250 g masla, um, 50 g mletých vlašských orechov, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru 

POSTUP:

1. Deň vopred namočíme fazuľu do studenej vody. V deň prípravy ju zlejeme, dáme do hrnca, pridáme čerstvú vodu a uvaríme domäkka. Potom ju zlejeme, necháme vychladnúť a najemno prelisujeme. Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. Pridáme fazuľu, um, orechy, strúhanku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zľahka zamiešame do cesta.

2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre. Hotový korpus vyberieme, necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme na polovice.

3. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Maslo izbovej teploty rozšľaháme s cukrom do peny. Postupne do nej za stáleho šľahania zapracujeme vychladnutú mliečnu kašu. Nakoniec pridáme orechy a trochu rumu.

4. Zhruba 3/4 krému natrieme na spodnú časť korpusu, zakryjeme vrchnou časťou a zvyšným krémom potrieme vrch a boky koláča. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Poslať emailom
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac