Recepty

PEČENÁ RYBA s vínovou omáčkou. K tomu mrkva, cuketa, pór a skvelý obed na stole!

redakcia
redakcia
3.10. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

PEČENÁ RYBA s vínovou omáčkou. K tomu mrkva, cuketa, pór a skvelý obed na stole!

redakcia
redakcia
3.10. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Rybu umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy vymastenej maslom. Na každú rybu dáme plátok masla a vložíme do vyhriatej rúry.
  2. Očistenú mrkvu, cuketu a pór nakrájame na tenšie pásiky, osolíme a na troche oleja za stáleho miešania opečieme domäkka.
  3. V hrnci ohrejeme víno, primiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali trochu škrobu. Krátko povaríme, kým omáčka nezhustne. Odstavíme a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Upečenú rybu podávame pokvapkanú citrónovou šťavou a preliatu omáčkou spolu s dusenou zeleninou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

Diskusia