Príprava: 50 minút; Množstvo: Pre celú rodinu

Potrebujeme:

8 bielkov, 300 g kryštálového cukru, 300 g mletých vlašských orechov, olej na potretie

Plnka: 8 žĺtkov, 200 ml mlieka, 1 balíček vanilínového cukru, 3 lyžice kryštálového cukru, 250 g rastlinného tuku na pečenie, 200 g práškového cukru

Postup:

1. Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 150 g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Postup zopakujeme aj so zvyšnými bielkami, cukrom a orechmi. Z upečeného, ešte teplého korpusu dáme dole papier.

2. V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s mliekom, vanilínovým a kryštálovým cukrom a povaríme do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom a postupne zapracujeme do vychladnutého žĺtkového krému.

3. Jeden plát upečeného cesta natrieme plnkou a zakryjeme druhým plátom. Podľa chuti ozdobíme práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 10 až 15 minút

Orechový krémeš
Orechový krémeš
Zdroj: Dušan Křístek
Poslať emailom
Diskusia ()
Volocopter by mohol slúžiť ako taxík budúcnosti.

V Singapure predstavili taxík budúcnosti: Poradí si so vzdialenosťou aj zápchami

Populárne články
Prvá písomná zmienka o obci Slaská pochádza z roku 1454.

Bývala to známa obec, mala pílu aj mlyn. Dnes by ste ich hľadali márne

Ilustračná snímka

Kvôli nezhodám s bývalými kamarátkami upadla do depresie. Pomohla jej netradičná liečba!

Tomáš Chrenek

Zoznam 10 najbohatších Slovákov: Na čom zarobili milióny?

Hamzov mlyn začal mlieť múku v roku 1897.

Po mlynároch zostalo na Slovensku len pár symbolických stôp: Nadšenci sa to pokúšajú zmeniť

Záchranári Táňa Buliková a Patrik Christian Cmorej boli v správnom čase na správnom mieste.

Nestratila ani okamih: Slovenská lekárka zachránila na prechádzke život zúfalému mužovi

Vedeli ste

Vedia aj slony skákať?

Zobraziť viac
Diskusia