POSTUP:
- Pór, zeler a cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Nasypeme ich do vody, pridáme petržlenovú vňať v celku, tymian, bobkový list, korenie, guľôčky borievky, víno, ocot a soľ. Necháme zovrieť a na miernom plameni varíme 30 minút.
- Rybie filety opláchneme a vložíme do marinády. Cez noc necháme v chladničke marinovať. Na ďalší deň filety vyberieme z marinády, prudko opečieme z každej strany na oleji a potrháme na menšie kúsky.
- V mixéri nadrobno posekáme orechy. Z chleba orežeme kôrku, striedku nadrobno pokrájame a pridáme do mixéra. Pomletú strúhanku zmiešame so 6 lyžicami marinády, prilejeme šťavu z citróna, tretinu oleja a pretlačený cesnak. Mixérom rozšľaháme na kašu. Za stáleho šľahania prilievame zvyšný olej, kým vznikne hustá zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.
- Kúsky marinovaného lososa pokvapkáme orechovou omáčkou, posypeme orechmi a podávame s hriankou.
Najnovšiu knihu RECEPTY ZO ŽIVOTA nájdete v každom dobrom kníhkupectve.