Recepty

Nenechajte zhniť ovocie: Spravte si CELOZRNNÝ SLIVKOVÝ KOLÁČ

redakcia
redakcia
24.8. 2022 4:00
Diskusia ()
Recepty

Nenechajte zhniť ovocie: Spravte si CELOZRNNÝ SLIVKOVÝ KOLÁČ

redakcia
redakcia
24.8. 2022 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Droždie, cukor, vlažné mlieko a lyžicu múky zmiešame. Necháme kysnúť 15 minút na teplom mieste. Do vykysnutého kváska pridáme zvyšok múky, prášok do pečiva, roztopené maslo, žĺtky, soľ a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto necháme kysnúť ďalších 45 minút.
  2. Vykôstkované slivky nakrájame na menšie kúsky, pridáme med, mak, škoricu a jemne spolu premiešame.
  3. Vykysnuté cesto rovnomerne rozložíme na plech (alebo do dvoch tortových foriem) vyložený papierom na pečenie. Navrstvíme naň pripravenú slivkovú zmes a posypeme mandľovými lupienkami.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Recept od Sandry Pavelkovej z Galanty

Diskusia