Recepty

Najlepšie domáce PARENÉ BUCHTY S OVOCÍM: Kto by ich nemiloval?

redakcia
redakcia
20.5. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

Najlepšie domáce PARENÉ BUCHTY S OVOCÍM: Kto by ich nemiloval?

redakcia
redakcia
20.5. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Droždie a cukor rozmiešame vo vlažnom mlieku a dáme kysnúť.
  2. V múke rozmiešame soľ, práškový cukor a prilejeme vo vlažnom mlieku rozmiešané žĺtky. Pridáme vykysnuté droždie, rozpustené vlažné maslo a vareškou vypracujeme cesto. Dáme vykysnúť na teplé miesto.
  3. Vykysnuté cesto na múkou posypanej doske rozvaľkáme na hrúbku približne ½ centimetra a pohárikom vykrajujeme kolieska.
  4. Do polovice vykrojených koláčikov položíme kúsky ovocia a prázdnymi prikryjeme. Okolo ovocia postláčame a znovu pohárikom vykrojíme. Naplnené buchty necháme vykysnúť.
  5. Do väčšieho hrnca nalejeme do polovice vodu a vrch zaviažeme čistou utierkou. Zakryjeme a keď voda začne vrieť, poukladáme na utierku buchty. Prikryjeme miskou, ktorá hrniec dobre utesní, aby para neunikala.
  6. Buchty paríme asi 10 minút. Ak do nich pichneme špáradlo a nie je od cesta, sú hotové. Povyberáme, polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom alebo orechmi a práškovým cukrom.

Najnovšiu knihu Recepty zo života nájdete v každom dobrom kníhkupectve.

Diskusia