Príprava: 50 minút; Množstvo: 4 porcie

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 300 g hladkej múky, 50 g husacej masti, 100 g maku, 50 g práškového cukru, soľ, múka na posypanie dosky

Postup:

1. Zemiaky deň vopred uvaríme v šupke. Ošúpeme ich a pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. Pridáme múku a štipku soli. Na pomúčenej doske vymiesime hladké cesto. Vypracujeme valec s priemerom 5 až 6 cm, ktorý nakrájame na kúsky hrubé 1 až 1,5 cm.

3. Z kúskov cesta vyvaľkáme tenké placky, ktoré opekáme nasucho na kovovej platni alebo suchej panvici. Upečené lokše pomastíme rozpustenou masťou a poukladáme na seba. Mak pomelieme, zmiešame s cukrom, naplníme ním lokše, pokvapkáme zvyškom masti a zvinieme.

Lokše s makom
Lokše s makom
Zdroj: Dušan Křístek
Volocopter by mohol slúžiť ako taxík budúcnosti.

V Singapure predstavili taxík budúcnosti: Poradí si so vzdialenosťou aj zápchami

Populárne články
Kráľovná nešetrí len na personále.

Legendy o skúpej Alžbete II.: Hladným sa do paláca chodiť nevypláca, takto hostia návštevy!

S víťazom Tour de France 2019 Eganom Bernalom.

Netradičná záľuba šoféra z Nitry: Juraj si dopisuje s cyklistickými tímami z celého sveta

Čipsy sa prvýkrát  v obchodoch začali predávať v roku 1895 v Clevelande.

Vznikla z nehody a náhody: Na pochúťku čakali v radoch boháči aj senátori!

Lenka Beňová priznala, že po Robovej smrti sa borila nielen so stratou milovaného muža, ale aj so zdravotnými problémami, ktoré sa objavili po strese.

Spoveď partnerky moderátora a politika Beňa: Čo je na živote bez Roba najťažšie?

Volocopter by mohol slúžiť ako taxík budúcnosti.

V Singapure predstavili taxík budúcnosti: Poradí si so vzdialenosťou aj zápchami

Vedeli ste

Vedia aj slony skákať?

Zobraziť viac
Diskusia