Recepty

Lahodná JAHODOVO-GAŠTANOVÁ torta poteší každého oslávenca

redakcia
redakcia
19.9. 2021 4:00
Diskusia ()
Jahodovo-gaštanová torta
Jahodovo-gaštanová torta
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Recepty

Lahodná JAHODOVO-GAŠTANOVÁ torta poteší každého oslávenca

redakcia
redakcia
19.9. 2021 4:00
Diskusia ()
Jahodovo-gaštanová torta
Jahodovo-gaštanová torta
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

PRÍPRAVA: 80 minút MNOŽSTVO: 8 porcií

KORPUS:

  • 4 vajcia
  • 250 g trstinového alebo práškového cukru
  • 70 – 80 g kokosového alebo slnečnicového oleja (prípadne roztopeného masla)
  • 1 lyžica vlažnej vody
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 250 g polohrubej múky (100 g múky možno nahradiť pomletými orechmi)
  • 3 lyžice vlašských alebo iných orechov nasekaných na kúsky
  • štipka soli

JAHODOVÁ PLNKA:

  • 400 g jahôd
  • 250 g smotanového Pribináčika
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 – 6 lyžíc vanilkového cukru (podľa kyslosti)
  • 6 plátkov želatíny (10g)

GAŠTANOVÁ ŠĽAHAČKA:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 250g gaštanového pyré

OKREM TOHO:

  • džem na potretie a rum na pokvapkanie korpusu
  • 100 g jahôd a nasekané oriešky na ozdobu

Postup receptu nájdete na ďalšej strane...

Diskusia