POSTUP:
- Na papier na pečenie z rubovej strany predkreslíme párny počet kruhov vo veľkosti veterníka. Bielky vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Potom šľaháme nad parou približne 10 minút na tuhý sneh.
- Snehovú hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame párny počet kruhov.
- Pečieme, respektíve sušíme, približne 45 až 50 minút pri teplote 70 až 80 °C dovtedy, kým korpusy nie sú vysušené. Korpusy musia ostať biele, ak začnú hnednúť, znížime teplotu. Necháme vychladnúť pri otvorených dvierkach rúry.
- Na krém privedieme do varu 200 ml mlieka a kryštálový cukor. V zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte horúci posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme a postupne zašľaháme maslo.
- Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme krémom. Veterníky spájame tesne pred podávaním (keby naplnené stáli do ďalšieho dňa, korpusy by sa rozmočili).