Recepty

Koláč pre lenivých

12.10. 2019 2:00
Koláč pre lenivých
Koláč pre lenivých
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Koláč pre lenivých

12.10. 2019 2:00
Koláč pre lenivých
Koláč pre lenivých
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 30 minút; Množstvo: Pre celú rodinu

POTREBUJEME:

3 hrnčeky nahrubo postrúhanej cukety, 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček oleja, 1 balíček prášku do pečiva, 3 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, lyžica kakaa, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Cuketu umyjeme, očistíme a spolu so šupkou postrúhame na hrubšom strúhadle. V mise zmiešame cuketu spolu s preosiatou múkou, olejom, práškom do pečiva, rozšľahanými vajcami, cukrom a sódou bikarbónou. Cesto rozdelíme na dve časti a jednu zmiešame s lyžicou kakaa.

2. Na hlbší plech najprv vylejeme svetlé cesto, navrch nalejeme kakaové cesto a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 40 minút

Koláč pre lenivých
Koláč pre lenivých
Zdroj: Dušan Křístek
Poslať emailom
Volocopter by mohol slúžiť ako taxík budúcnosti.

V Singapure predstavili taxík budúcnosti: Poradí si so vzdialenosťou aj zápchami

Populárne články
Prvá písomná zmienka o obci Slaská pochádza z roku 1454.

Bývala to známa obec, mala pílu aj mlyn. Dnes by ste ich hľadali márne

Ilustračná snímka

Kvôli nezhodám s bývalými kamarátkami upadla do depresie. Pomohla jej netradičná liečba!

Tomáš Chrenek

Zoznam 10 najbohatších Slovákov: Na čom zarobili milióny?

Hamzov mlyn začal mlieť múku v roku 1897.

Po mlynároch zostalo na Slovensku len pár symbolických stôp: Nadšenci sa to pokúšajú zmeniť

Záchranári Táňa Buliková a Patrik Christian Cmorej boli v správnom čase na správnom mieste.

Nestratila ani okamih: Slovenská lekárka zachránila na prechádzke život zúfalému mužovi

Vedeli ste

Vedia aj slony skákať?

Zobraziť viac