Recepty

Jednoduchá a tak výborná: DOBOŠOVÁ TORTA nikdy nesklame

redakcia
redakcia
17.11. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

Jednoduchá a tak výborná: DOBOŠOVÁ TORTA nikdy nesklame

redakcia
redakcia
17.11. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Žĺtky a práškový cukor vymiešame do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a ešte raz dobre prešľaháme. Sneh s múkou opatrne primiešame k žĺtkom. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov a každý osobitne pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme pri teplote 180 °C asi 6 až 8 minút.
  2. Na plnku vložíme vajcia, cukor a nalámanú čokoládu v hrnčeku do vriacej vody a šľaháme, kým hmota zhustne. Potom hrnček z vody vyberieme a šľaháme, kým plnka vychladne. Do vychladnutej plnky primiešame maslo a mandle.
  3. Keď je všetkých 6 dielov upečených a vychladnutých, spájame ich plnkou. Boky torty natrieme tiež.
  4. Vrch polejeme čokoládovou polevou, posypeme mandľovými lupienkami a necháme poriadne v chladničke stuhnúť.
Diskusia