Príprava: 40 minút; Množstvo: 20 porcií

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 400 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 g strúhaných jabĺk (to je iba môj odhad, v recepte nebolo, pokojne asi aj viac)
  • 1 balíček škoricového cukru
  • mleté vlašské orechy na posypanie

Postup:

1. Cukor so zmäknutým maslom vymiešame do peny. Pridáme múku, vajcia a prášok do pečiva. Nakoniec do cesta vmiešame smotanu a vypracujeme hladké cesto.

2. Na plech roztlačíme dve tretiny cesta, na ktoré nanesieme hrubšiu vrstvu strúhaných jabĺk. Posypeme škoricovým cukrom, na vrch rozložíme zvyšok cesta a posypeme mletými orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

Jablková pochúťka
Jablková pochúťka
Zdroj: Dušan Křístek
Život v autobuse.

Mladí manželia žijú v autobuse. Viete si predstaviť takéto bývanie?

Populárne články
V seriáli Horná Dolná exceluje po boku Petry Polnišovej ako Juraj Brmbalík.

Dano Heriban odolával ponukám televízií až 10 rokov. Prečo tak dlho váhal?

Bývalí spolužiaci urobili niečo, čo ich bude navždy spájať.

Hrdinský skutok školákov: Z horiacej budovy pomohli zachrániť desiatky detí

Ilustračná snímka

Na Slovensko mieri svetlo z Betlehema. Symbol lásky a nádeje prinesú skauti

Obezita prináša zhoršenú kvalitu života.

Najrozšírenejšie metabolické ochorenie zabíja viac ľudí než podvýživa! Ako sa vyhnúť obezite?

Ilustračná snímka

Chobotnica menila farby počas spánku. Snívalo sa jej?

Countdown zaviedla NASA.

Zaviedla countdown NASA?

Zobraziť viac
Diskusia