Príprava: 40 minút; Množstvo: 20 porcií

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 400 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 g strúhaných jabĺk (to je iba môj odhad, v recepte nebolo, pokojne asi aj viac)
  • 1 balíček škoricového cukru
  • mleté vlašské orechy na posypanie

Postup:

1. Cukor so zmäknutým maslom vymiešame do peny. Pridáme múku, vajcia a prášok do pečiva. Nakoniec do cesta vmiešame smotanu a vypracujeme hladké cesto.

2. Na plech roztlačíme dve tretiny cesta, na ktoré nanesieme hrubšiu vrstvu strúhaných jabĺk. Posypeme škoricovým cukrom, na vrch rozložíme zvyšok cesta a posypeme mletými orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

Jablková pochúťka
Jablková pochúťka
Zdroj: Dušan Křístek
Ilustračná snímka

PROMINENTI V RAJKE: Maďarská obec zlákala Žideka i Gregorovú

Populárne články
Ilustračná snímka

PROMINENTI V RAJKE: Maďarská obec zlákala Žideka i Gregorovú

Duch ruže

Najväčší surový ružový diamant čaká na nového majiteľa: Kupec sa poriadne buchne po vačku

Alena Šeredová

Odlúčená od polročnej dcérky! ALENA ŠEREDOVÁ sa nakazila koronavírusom

On je usmievavý extrovert, ona zase mĺkva introvertka. Spája ich nadšenie pre vedu, kolegovia o nich tvrdia, že sú vizionári.

Zbavia nás covidu? Deti tureckých prisťahovalcov pracujú na účinnej vakcíne

Dedinka Olympos a v pozadí rovnomenná hora. Idylická atmosféra pre tých, ktorí sa chcú na chvíľu stratiť v čase.

Umenie bezstarostnosti: Na ostrove Karpathos nájdete dedinku zabudnutú v čase

Ruská ruleta pochádza z Ruska. Je to pravda?

Ruská ruleta pochádza z Ruska. Je to pravda?

Zobraziť viac
Diskusia