Recepty

Hruškové mafiny

16.2. 2019 1:00
Diskusia ()
Hruškové mafiny
Hruškové mafiny
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Hruškové mafiny

16.2. 2019 1:00
Diskusia ()
Hruškové mafiny
Hruškové mafiny
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií

POTREBUJEME:

600 g očistených, na hrubšie nastrúhaných hrušiek, 350 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 100 g tuku na pečenie, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 3 vajcia, štipka škorice, 100 g sušených brusníc, rum, čokoládová poleva

POSTUP:

1. Brusnice v miske pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Vajcia rozdelíme a žĺtky, cukor a tuk spolu vyšľaháme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do zmesi striedavo pridávame múku s práškom do pečiva, sneh z bielkov, škoricu a vanilínový cukor. Nakoniec primiešame nastrúhané hrušky.

2. Mafinové košíčky plníme do 3/4. Do každého košíčka vtlačíme 2-3 brusnice a pečieme na 180 °C asi 25 minút. Vychladnuté ozdobíme čokoládovou polevou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Poslať emailom
Diskusia ()
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac
Diskusia