Recepty

Gaštanovo-cibuľový chlieb

19.1. 2019 1:00
Diskusia ()
Gaštanovo-cibuľový chlieb
Gaštanovo-cibuľový chlieb
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Gaštanovo-cibuľový chlieb

19.1. 2019 1:00
Diskusia ()
Gaštanovo-cibuľový chlieb
Gaštanovo-cibuľový chlieb
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 40 minút; Množstvo: 1 kus

POTREBUJEME:

200 g gaštanov, 1 šálka slnečnicových semienok, 300 g celozrnnej múky, 200 g hladkej múky, 1 droždie, 1 cibuľa, 100 g slaniny, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica soli, 100-200 ml vlažnej vody

POSTUP:

1. Gaštany varíme 20 minút v osolenej vode, ošúpeme a roztlačíme lisom na zemiaky. Múku zmiešame s gaštanmi, so slnečnicovými jadierkami a rozmiešame v nej aj droždie. Prilejeme toľko vlažnej vody, aby sme získali ťahavé vláčne cesto.

2. Cibuľu pokrájame najemno, udusíme a necháme vychladnúť. Slaninku nakrájame na kocky a spolu s cibuľou zapracujeme do cesta. Masu udržiavame v teple, prikryjeme a necháme odpočívať asi hodinu.

3. Po vykysnutí dáme cesto do pripravenej formy a pečieme. Počas pečenia chlieb potierame vodou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 40 minút

Náš tip:Ak nemáme gaštany, dá sa použiť aj gaštanové pyré z mrazničky.

Poslať emailom
Diskusia ()
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac
Diskusia