Príprava: 60 minút; Množstvo: Pre celú rodinu
Potrebujeme:
- 300 g lístkového cesta
- 500 g jabĺk
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 50 g hladkej múky
- 100 g sekaných mandlí
Postup:
1. Okrúhlu tortovú formu vypláchneme studenou vodou a dno vyložíme rozvaľkaným cestom. Ošúpané jablká pokrájame na stredne hrubé mesiačiky a navrstvíme na cesto. Dáme na 10 minút do vyhriatej rúry.
2. Múku premiešame s práškovým cukrom a so smotanou. Zmes nalejeme na jablká, posypeme mandľami a dopekáme približne ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť vo forme a nakrájame.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 25 minút
Francúzska jablková torta
Zdroj: Dušan Křístek