Využitie ovsených vločiek v kuchyni je naozaj veľmi široké. Fantázii sa medze nekladú. A v množstve pokrmov ich neodhalia ani ich odporcovia.
POTREBUJEME:
- 2 lyžice masla,
- 1 mrkva,
- 1 petržlen,
- 1/4 malého zeleru,
- 200 g ružičkového kelu(asi 30 guliek),
- 2 lyžičky soli,
- 1/2 hrnčeka (jemných)ovsených vločiek,
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP:
V hrnci rozohrejeme maslo, vhodíme mrkvu nakrájanú na kocky, petržlen a zeler, celý očistený kel a soľ. Tri minúty smažíme. Zalejeme 1,5 litrom vody, pridáme ovsené vločky a privedieme dovaru. Na miernom ohni varíme polievku 30 minút do zmäknutia kelu. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.