Recepty

Famózny KARAMELOVÝ ZÁKUSOK k poobednej kávičke

redakcia
redakcia
27.2. 2021 4:00
Diskusia ()
Recepty

Famózny KARAMELOVÝ ZÁKUSOK k poobednej kávičke

redakcia
redakcia
27.2. 2021 4:00
Diskusia ()

POSTUP:

  1. Vodu, tuk a štipku soli privedieme do varu. Odstavíme zo sporáka a prisypeme múku. Vymiešame hladkú masu. Za stáleho miešania ešte chvíľu povaríme. Do teplej (nie horúcej) masy zašľaháme vajcia, vždy po jednom. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú pečieme na vymastenom plechu alebo v tortovej forme pri teplote 220 °C asi 30 minút (cesto sa pravdepodobne zvlní).
  2. Na plnku vsypeme do hrnca cukor a pripravíme hladký karamel. Zalejeme ho vodou a rozpustíme. V mlieku rozmiešame žĺtky, pudingy a škrob. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém a primiešame ku karamelu. V mise vymiešame maslo a vmiešame vychladnutý karamelový krém. Šľahačku vyšľaháme dotuha a primiešame do plnky.
  3. Korpus natrieme plnkou a priložíme druhým korpusom. Vrch polejeme čokoládovou polevou a môžeme posypať rozdrveným karamelom (z 80 g kryštálového cukru pripravíme v hrnci karamel, vylejeme na vymastenú dosku a po vychladnutí valčekom rozbijeme).

Najnovšiu knihu RECEPTY ZO ŽIVOTA nájdete  v každom dobrom kníhkupectve.

Diskusia