POSTUP:
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme preosiatu múku, škrobovú múčku, kakao a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a v rúre vyhriatej na 180 °C upečieme. Po upečení vyberieme a korpus necháme úplne vychladnúť.
- Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Zmäknuté maslo, cukor a žĺtok spolu vyšľaháme do svetlej peny. Do peny postupne zašľaháme všetok vychladnutý krém. Nakoniec pridáme orechy a dôkladne premiešame.
- Vychladnutý korpus potrieme džemom, na ktorý rovnomerne nanesieme krémovú plnku. Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. V teplom vodnom kúpeli rozpustíme nasekanú čokoládu s tukom na polevy a s olejom. Dobre rozmiešame a zmesou oblejeme vrch koláča. Dáme opäť stuhnúť do chladničky. Pred podávaním nakrájame na kocky.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 30 minút
Recept od Eugénie Valachovičovej z Vranova nad Topľou