Príprava: 50 minút; Množstvo: 20 kusov

Potrebujeme:

120 g margarínu, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 lyžica rumu, 2 vajcia, 100 g čokolády, 300 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, mlieko podľa potreby, tuk na vymastenie plechu, práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Margarín vymiešame dopenista s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme rum, vajcia a rozpustenú čokoládu. Zmes dôkladne vymiešame, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto podľa potreby rozriedime malým množstvom mlieka.

2. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka alebo pištole a na vymastený plech nastriekame venčeky. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 15 až 20 minút

Čokoládové venčeky
Čokoládové venčeky
Zdroj: Shutterstock
Volocopter by mohol slúžiť ako taxík budúcnosti.

V Singapure predstavili taxík budúcnosti: Poradí si so vzdialenosťou aj zápchami

Populárne články
Kráľovná nešetrí len na personále.

Legendy o skúpej Alžbete II.: Hladným sa do paláca chodiť nevypláca, takto hostia návštevy!

S víťazom Tour de France 2019 Eganom Bernalom.

Netradičná záľuba šoféra z Nitry: Juraj si dopisuje s cyklistickými tímami z celého sveta

Čipsy sa prvýkrát  v obchodoch začali predávať v roku 1895 v Clevelande.

Vznikla z nehody a náhody: Na pochúťku čakali v radoch boháči aj senátori!

Lenka Beňová priznala, že po Robovej smrti sa borila nielen so stratou milovaného muža, ale aj so zdravotnými problémami, ktoré sa objavili po strese.

Spoveď partnerky moderátora a politika Beňa: Čo je na živote bez Roba najťažšie?

Volocopter by mohol slúžiť ako taxík budúcnosti.

V Singapure predstavili taxík budúcnosti: Poradí si so vzdialenosťou aj zápchami

Vedeli ste

Vedia aj slony skákať?

Zobraziť viac
Diskusia