Recepty

Cheesecake bez múky

6.7. 2019 2:00
Cheesecake bez múky
Cheesecake bez múky
Zdroj: Dušan Křístek
Recepty

Cheesecake bez múky

6.7. 2019 2:00
Cheesecake bez múky
Cheesecake bez múky
Zdroj: Dušan Křístek

Príprava: 45 minút; Množstvo: 8 porcií

POTREBUJEME:

Korpus: 150 g mletých vlašských orechov, 50 g masla, 1 lyžica trstinového cukru

Plnka: 250 g jemného tvarohu, 125 g mascarpone, 50 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3-5 lyžíc trstinového cukru

Puding: 150 ml smotany na šľahanie, 50 g 70 % horkej čokolády, 3 žĺtky, 3 lyžice trstinového cukru

POSTUP:

1. Orechy pomelieme a zmiešame so zmäknutým maslom a s cukrom. Zmes natlačíme rukami do tortovej formy s priemerom 18 cm. Dáme zachladiť do chladničky.

2. Zmiešame tvaroh s mascarpone. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Podľa chuti osladíme cukrom. V miske vyšľaháme smotanu na šľahanie, ktorú po častiach zapracujeme do tvarohovej zmesi. Hotovú plnku navrstvíme na korpus a dáme naspäť do chladničky.

3. Nad parou v miske rozpustíme čokoládu. V miske metličkou vymiešame žĺtky s cukrom. Do hrnca dáme zohrievať smotanu. Sledujeme ju, smotana by nemala zovrieť. V momente, keď sa po krajoch začnú objavovať bublinky, stiahneme ju z plameňa. Za stáleho miešania žĺtkov vlejeme do misky tretinu horúcej smotany. Premiešame, aby sa vyrovnala teplota. Zmes z misky vlejeme do hrnca k dvom tretinám smotany. Premiešame, pridáme roztopenú čokoládu, vrátime na menší plameň. Za stáleho miešania sa žĺtky nezrazia, zmes začne pomaly hustnúť. Vtedy stiahneme z plameňa a necháme chladnúť.

4. Keď už je puding takmer vychladnutý, navrstvíme ho na tvarohovú časť cheese­caku. V chladničke necháme celú tortu úplne stuhnúť, najlepšie cez noc.

Poslať emailom
Umelec Dan Tanenbaum zarába na netradičnom nápade.

Zo záľuby tisícový biznis: Neuveríte, z čoho umelec Dan vyrába tieto predmety!

Populárne články
Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Herečka Eva Longoria

Zúfalá manželka Eva Longoria: Kvôli práci ma nespoznáva vlastný syn!

V horách s chladnejšou zimou si obyvatelia stavajú tehlové domy.

Rozdeľuje ich pôvod, ale spája „Voňajúci pán“. Do mŕtvych investujú viac než do seba

Neprehliadnuteľný a nesmierne elegantný v Rostandovom Cyranovi z Bergeracu.

Nevídaný zážitok a úspech: Hercovi Štefanovi Bučkovi tlieskal Štrasburg, Paríž aj Berlín!

Ilustračné foto.Sponzorované

Pomôžme stovke bojovníkov postaviť sa osudu

Vedeli ste

Vo vode sa scvrkáva koža.

Zobraziť viac