Zaujímavosti

POTRAVINY BUDÚCNOSTI: Ktoré to sú a ako nám pomáhajú?

redakcia
redakcia
17.5. 2021 16:00
Diskusia ()
Ilustračná snímka
Ilustračná snímka
Zdroj: Shutterstock
Zaujímavosti

POTRAVINY BUDÚCNOSTI: Ktoré to sú a ako nám pomáhajú?

redakcia
redakcia
17.5. 2021 16:00
Diskusia ()
Ilustračná snímka
Ilustračná snímka
Zdroj: Shutterstock

Myslíte, že ste sa s nimi ešte nestretli? Mýlite sa! Takzvané „potraviny budúcnosti“ sa dnes bežne využívajú a my vás o tom presvedčíme a dokonca aj poukážeme aké sú potrebné.

Lykopén

Je to prírodná látka, ktorá sa v najväčšom množstve vyskytuje v rajčinách. A logicky potom aj v pretlaku a kečupe.

Prečo: Významne znižuje riziko vzniku rakoviny. Vysoká hladina lykopénu v krvi je zárukou, že nás obídu chronické ochorenia srdca, tepien – napríklad srdcový infarkt, ochorenie pľúc, prostaty a kože.

Ako sa bude jesť: Lykopén sa bude pridávať do jogurtov, syrov, chleba, cereálnych tyčiniek, údenín.

Pokračovanie na ďalšej strane...

Diskusia