Na obrazovky TV Markíza zavíta slovenská verzia celosvetovo úspešného formátu Kitchen Nightmares s názvom Na nože. V Česku ho diváci poznajú ako Ano, šéfe!

V čisto slovenskej podobe zahraničného formátu sa divákom už 8. februára po hlavných spravodajských reláciách predstaví renomovaný a viacerými prestížnymi oceneniami ovenčený šéfkuchár Martin Novák, ktorý si pred kamerami jednak nekladie servítku pred ústa, ale zároveň vie byť veľmi prísnym kritikom. „Ak nie je niečo pri varení tak, ako má byť, alebo ak dostanem zlé jedlo, poprípade ak je kuchyňa v zlom stave, nepoznám zľutovanie. Moje štandardy sú náročné,“ priznal otvorene.

Princíp televízneho formátu
  • Martin má menej ako týždeň na to, aby postavil reštauráciu na nohy. Dokopy sa v tejto sezóne pokúsi nakopnúť osem reštaurácií.
  • Do relácie sa hlásili reštaurácie, ktoré majú problémy a potrebujú odbornú pomoc. Televízni tvorcovia vyberali tak, aby sa ich problémy vzájomne líšili a boli pre diváka zaujímavé na sledovanie. S každým problémom sa Martin musí popasovať a snaží sa ho vyriešiť, aby reštaurácia po jeho odchode prosperovala.
  • Na výrobe šou sa podieľa 25-členný štáb.
  • Produkciu pri výrobe najviac prekvapili slovenské jedlá z 90. rokov, ako sú napríklad kuracie prsia s broskyňou, ktoré sú v našich končinách stále v ponuke.

Jeho úlohou je za prítomnosti televízneho štábu vytiahnuť z problémov reštaurácie, ktoré sa z rôznych dôvodov ocitli v kríze, ba dokonca na pokraji krachu. „Účasť v šou je pre mňa novou skúsenosťou a teším sa, že môžem po ťažkom období prispieť svojimi radami a pomôcť reštauráciám postaviť sa znova na vlastné nohy,“ doplnil. Reformné postupy, ktoré sa bude snažiť v jednotlivých reštauráciách zavádzať, sa však nie vždy stretnú s pochopením. Práve majitelia gastroprevádzok budú vo svojich podnikoch držať pomyselnú ručnú brzdu. V tomto prípade bude Martinovou úlohou presvedčiť ich o tom, že zmena je niekedy tým najlepším rozhodnutím v ceste za úspechom.

VIAC FOTIEK K ČLÁNKU NÁJDETE V GALÉRII...
MARTIN sľubuje, že pôjde o šou plnú pomoci a šťastných koncov.
Zdroj: TV MARKÍZA

Diváci sa budú môcť tešiť na osem dielov, v ktorých Martin navštívi prevádzky po celom Slovensku. Často sa nevyhne nepríjemným situáciám. „Stala sa mi situácia, keď mi zamestnanec oponoval, ja som ostal bez slov – jeho odpoveď, myšlienky nemali zmysel, on sa ma však o tom snažil presvedčiť. Radšej som to musel ísť rozdýchať,“ priznal sa. Počas natáčania sa stretol s mnohými problémami. Najčastejšie s tým, že jedlo nebolo dotiahnuté do konca. „Menu bolo veľakrát čudne zostavené, jedlá neboli chutné, často pripravené z polotovarov. V reštaurácii sa má variť, nie zohrievať,“ zdôraznil.

Pokračovanie na ďalšej strane...

Diskusia