Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakovo-bylinková polievka

09.10.2019 (36/2019) Príprava: 15 minút; Množstvo: 2 porcie
Zemiakovo-bylinková polievka
2 fotografie v galérii
Zemiakovo-bylinková polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g zemiakov, petržlenová vňať, trebuľka, 1 lyžica masla, 500 ml zeleninového vývaru, 5 až 6 lyžíc smotany na šľahanie, soľ

POSTUP:

1. Ošúpané zemiaky nakrájame nadrobno. Bylinky umyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Z oboch druhov odložíme nabok po 1 lyžici.

2. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom za stáleho miešania 1 až 2 minúty opekáme zemiaky. Zalejeme vývarom, pridáme nasekané bylinky a na miernom ohni varíme 20 minút. Podľa chuti osolíme.

3. Polievku odstavíme a dohlad- ka rozmixujeme ponorným mixérom. Primiešame smotanu a krátko prehrejeme. Rozdelíme do misiek a pred podávaním ozdobíme zvyšnými bylinkami.

Zemiakovo-bylinková polievka 2 fotografie v galérii Zemiakovo-bylinková polievka Zdroj: Dušan Křístek

 

 

 

Zasmejte sa s nami!
Husací perkelt
Zasmejte sa s nami!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×