Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnený encián

04.10.2019 (35/2019) Príprava: 50 minút; Množstvo: 4 porcie
Plnený encián
2 fotografie v galérii
Plnený encián
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 syry s bielou plesňou, 2 lyžice masla, 1 hrnček šampiňónov, 1 malá cibuľa, 1/2 hrnčeka mletých lieskových orechov, 2 vajcia, 1 hrnček strúhanky, 1 hrnček svetlého piva, 3 lyžice petržlenovej vňate, soľ, olej na vyprážanie

POSTUP:

1. V hrnci rozpustíme 1 lyžicu masla, na ktorom opečieme nasekanú cibuľu, huby nakrájané na tenké plátky a 2 lyžice petržlenovej vňate. Dusíme, kým sa všetka tekutina vyvarí. Pridáme mleté lieskovce, osolíme, odstavíme a necháme vychladnúť.

2. Syry vodorovne poprekrajujeme a čiastočne lyžicou vydlabeme. Naplníme hubovou plnkou, zakryjeme hornými časťami, syry mierne zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Syry obalíme v rozšľahaných vajciach a strúhanke. V panvici zohrejeme olej, na ktorom syr vypražíme z oboch strán dozlatista.

3. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom rozpustíme vydlabané časti syra. Zalejeme pivom a pridáme zvyšnú vňať. Syr podávame preliaty syrovo-pivovou omáčkou a so zemiakmi.

Plnený encián 2 fotografie v galérii Plnený encián Zdroj: Dušan Křístek

 

 

 

Zasmejte sa s nami!
Husací perkelt
Zasmejte sa s nami!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×