Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Peniažky

02.10.2019 (35/2019) Príprava: 50 minút; Množstvo: 30 kusov
Peniažky
2 fotografie v galérii
Peniažky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

350 g hladkej múky, 175 g práškového cukru, 170 g masla, 170 g vlašských orechov, 10 g droždia, 1 vajce

Krém: 3 žĺtky, 30 g kryštálového cukru, 15 g hladkej múky, 125 ml mlieka, 150 g masla, 130 g práškového cukru

Poleva: 260 g práškového cukru, 2 lyžice uvarenej kávy, 2 lyžice horúcej vody

POSTUP:

1. Hladkú múku preosejeme do misy spolu s práškovým cukrom. Pridáme pomleté orechy, zmäknuté maslo, rozdrobené droždie a vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí premiesime, natenko rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska a na plechu vystlanom papierom na pečenie upečieme vo vyhriatej rúre doružova.

2. Krém: V hrnci na miernom ohni uvaríme z mlieka, kryštálového cukru a múky hustejší krém, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne doň zapracujeme vychladnutý krém. Upečené kolieska poprekrajujeme a naplníme pripraveným krémom.

3. Poleva: V miske dohladka vymiešame čiernu kávu, vodu a cukor. Polevou polejeme naplnené peniažky a necháme uschnúť.

Peniažky 2 fotografie v galérii Peniažky Zdroj: Dušan Křístek

 

 

 

Zasmejte sa s nami!
Husací perkelt
Zasmejte sa s nami!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×