Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kakaová torta s kávovým likérom

05.10.2019 (35/2019) Príprava: 150 minút; Množstvo: 12 porcií
Kakaová torta s kávovým likérom
2 fotografie v galérii
Kakaová torta s kávovým likérom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 vajec, 215 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 45 g kakaa, 1 lyžička prášku do pečiva, 50 ml kávy, hobliny čokolády alebo zrnká kávy na ozdobu, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy

Krém: 3 lyžice mlieka, 60 g bielej čokolády, 4 lyžice kávového likéru, 120 g práškového cukru, 175 g masla

POSTUP:

1. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme s polovicou cukru dotuha. Žĺtky a zvyšný cukor vyšľaháme do peny, postupne k nim zašľaháme múku preosiatu s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec do cesta vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť a vodorovne ho prekrojíme na polovice.

2. Čokoládu rozpustíme v mlieku, primiešame likér, necháme vychladnúť a na 30 minút dáme do chladničky. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a pomaly pridáme vychladnutú mliečnu čokoládu. Miešame, kým nevznikne hladký krém.

3. Spodný korpus pokvapkáme kávou, natrieme polovicou krému, prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý pokvapkáme kávou, a natrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo zrnkami kávy (alebo aj obidvoma).

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

Kakaová torta s kávovým likérom 2 fotografie v galérii Kakaová torta s kávovým likérom Zdroj: Dušan Křístek

 

 

 

Zasmejte sa s nami!
Husací perkelt
Zasmejte sa s nami!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×