Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkovo-jahodovo-tvarohová štrúdľa

12.09.2019 (32/2019) Príprava: 40 minút; Množstvo: 4 porcie
Jablkovo-jahodovo-tvarohová štrúdľa
2 fotografie v galérii
Jablkovo-jahodovo-tvarohová štrúdľa
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

400 g lístkového cesta, 250 g čerstvých alebo kompótových jahôd, 1 kg zelených alebo kyslejších jabĺk, 250 g tvarohu, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 lyžica škrobovej múčky, kôra z 1 citróna, 1 vajce, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Očistené jablká nakrájame na hrubšie kocky a zmiešame spolu s jahodami, tvarohom, práškovým a vanilínovým cukrom, škrobovou múčkou a ostrúhanou citrónovou kôrou. Lístkové cesto rozvaľ- káme na väčší obdĺžnik, roz- ložíme naň plnku a zrolu- jeme.

2. Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 25 minút

Jablkovo-jahodovo-tvarohová štrúdľa 2 fotografie v galérii Jablkovo-jahodovo-tvarohová štrúdľa Zdroj: Dušan Křístek

 

 

 

Pokožke dáva suché a horúce počasie zabrať: Viete, ako si ju po lete oživíte?
Otvorená spoveď Bibiany Ondrejkovej: Pred týmto chce ochrániť svoje dcéry!
Zapečený syr

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×