Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Musaka so špenátom

03.09.2019 (31/2019) Príprava: 25 až 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Musaka so špenátom
1 fotografia v galérii
Musaka so špenátom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 lyžice oleja, 2 cibule, 4 a pol hrnčeka mletého teľacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 4 hrnčeky lístkov čerstvého špenátu, 1 hrnček kyslej smotany, 2 vajcia

POSTUP:

1. Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame. V panvici rozohrejeme olej, na ktorom cibuľu prudko opečieme. Pridáme soľ, korenie, paradajkový pretlak a mäso. Všetko dôkladne opečieme, premiešame a podlejeme trochou vody. Panvicu zakryjeme a krátko podusíme.

2. Špenát preberieme, umyjeme, necháme dôkladne odkvapkať a nakrájame. Do pekáča striedavo kladieme vrstvy mäsa a špenátu. Hornú vrstvu by malo tvoriť mäso. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3. V miske rozšľaháme vajcia s kyslou smotanou. Tesne pred dopečením vaječno--smotanovú zmes nalejeme na mäso a dopečieme. Musaku podávame s dusenou ryžou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 25 minút

 

 

 

Diétna torta
Zasmejte sa s nami!
Unikátne priateľstvo človeka s dravcom: Poznajú sa celý život!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×