Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska hubová polievka

29.08.2019 (31/2019) Príprava: 20 minút; Množsvo: 4 porcie
Francúzska hubová polievka
1 fotografia v galérii
Francúzska hubová polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

600 g čerstvých húb, 2 cibule, 60 g masla, 1,5 l vody, 2 bobkové listy, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, 1 lyžička polievkového korenia, 6 plátkov toastového chleba, 3 strúčiky cesnaku, 240 g strúhaného ementálu

POSTUP:

1. Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

2. V hrnci rozpustíme polovicu masla a huby na ňom krátko podusíme. Zalejeme vodou, zakryjeme a privedieme do varu. Cibuľu krátko opečieme na zvyšnom masle a vložíme do polievky. Pridáme soľ, bobkové listy a korenie. Varíme zhruba 10 minút.

3. Zatiaľ chlieb nasucho opečieme, potrieme cesnakom a vložíme do tanierov. Na chlieb nasypeme strúhaný syr. Nakoniec zalejeme horúcou polievkou a ihneď podávame.

 

 

 

Diétna torta
Zasmejte sa s nami!
Unikátne priateľstvo človeka s dravcom: Poznajú sa celý život!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×