Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jogurtové osvieženie

04.09.2019 (31/2019) Príprava: 50 minút; Množstvo: 12 porcií
Jogurtové osvieženie
1 fotografia v galérii
Jogurtové osvieženie
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

Cesto: 4 vajcia, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 160 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva

Plnka: 2 balíčky želatíny, 500 g bieleho jogurtu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, šťava z polovice citróna, 2 lyžice rumu, 500 ml smotany na šľahanie, 500 g ľubovoľného sezónneho alebo kompótového ovocia

POSTUP:

1. Cesto: Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista, pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 30 až 40 minút.

2. Želatínu namočíme podľa návodu do studenej vody. Jogurt, práškový a vanilínový cukor, citrónovú šťavu a rum vymiešame. Želatínu rozpustíme na miernom ohni a ešte do teplej pridáme 2 lyžice jogurtovej zmesi. Dôkladne premiešame a zapracujeme do zvyšného jogurtu.

3. Šľahačku spolu vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do jogurtovej zmesi. Do plnky zapracujeme odkvapkané na menšie kúsky nakrájané ovocie. Krém nanesieme na upečený, vychladnutý korpus, vrch uhladíme a dáme aspoň na 3 hodiny do chladu.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 20 až 30 minút

 

 

Pokožke dáva suché a horúce počasie zabrať: Viete, ako si ju po lete oživíte?
Otvorená spoveď Bibiany Ondrejkovej: Pred týmto chce ochrániť svoje dcéry!
Zapečený syr

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×