Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slaná žemľovka

28.08.2019 (30/2019) Príprava: 50 minút; Množstvo: 4 porcie
Slaná žemľovka
1 fotografia v galérii
Slaná žemľovka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 žemlí alebo rožkov, 500 ml mlieka, 100 g slaniny, 1 malá konzerva hrášku, 2 vajcia, 50 g tuku, 1 PL strúhanky, soľ

POSTUP:

1. Slaninu nakrájame na rezance a krátko ju opražíme. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a slaninu. Žemle alebo rožky nakrájame na malé kocky.

2. Dno ohňovzdornej misy vymastíme, vysypeme strúhankou a pokryjeme rovnomernou vrstvou rožkov. Posypeme ich hráškom a zalejeme časťou mlieka so slaninou. Postup opakujeme niekoľkokrát. Na vrchnú vrstvu rožkov poukladáme kúsky masla, môžeme ju posypať strúhaným syrom. Žemľovku zapečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 35 minút

Náš tip: Mamiesto hrášku môžeme použiť dusený špenát, šampiňóny, červenú papriku či iné suroviny.

 

 

 

Pokožke dáva suché a horúce počasie zabrať: Viete, ako si ju po lete oživíte?
Otvorená spoveď Bibiany Ondrejkovej: Pred týmto chce ochrániť svoje dcéry!
Zapečený syr

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×